29/1/09

Comença l´any nou Xinès !!!

Ha començat a regir l'Any del Bou que es caracteritza pel lema "sense treball no hi ha recompensa" ! Segons la tradició xinesa és un dels períodes en els quals més es precisa la paciència, la determinació i el treball constant així com la cooperació de tots per a assolir resultats, però la bona notícia és que amb entusiasme i decisió s'aconsegueixen les metes i l'esforç és recompensat amb escreix.
Celebrant el nou any La celebració del nou any xinès comença els primers dies de febrer o els últims dies del mes de gener amb la primera Lluna Nova en Aquari que en el 2009 ocorrerà el dia 26 de gener amb el primer eclipsi solar anular de l'any.

Durant aquest any estarem regits per la influència del Bou de Terra. En els països asiàtics i en les comunitats que segueixen aquest calendari el dia de Nou Any s'evita parlar de coses tristes i no s'usa ni el blanc ni el negre sinó el vermell o el daurat. Es prepara un gran sopar on abunden molts platillos xinesos i no poden faltar les mandarines les peles de les quals es guarden com símbol de bona sort. No obstant això, aquest dia no se serveix el tufu que és blanc, i es considera un color de tristesa per a dur en aquest dia.
També es col·loquen en la taula plats simbòlics que representen els membres de la família que estan compartint espiritualment la festa encara que no es trobin, ja bé sigui perquè estiguin
absents en altre costat, o hagin mort .


El dia de la celebració netegen molt bé la casa totalment perquè el dia d'Any Nou no es fa gens. No poden faltar les flors, preferentment els lotos, les flors de la prunera, i també el bambú. I de nit a celebrar! Surt el drac, la música, la pólvora, els coets i focs artificials, els amics o veïns que han tingut disputes o disgustos l'hi perdonen tot i fan les paus.

En general és una celebració molt bella que convida a l'amistat, l'alegria i la companyonia entre tots: família, amics, companys de treball, veïns, coneguts i desconeguts per igual.

Entre els nascuts en l'any del Bou tenim al President Obama, celebritats menjo Dustin Hoffman, Bruce Springsteen, Whoopie Goldberg, Paulina Ros, Dolç María (RBD), Michael J Fox, Richard Gere, Tommy Mottola entri altres.

En general, l'Any del Bou es considera molt auspicioso, lligat al treball, la paciència i la determinació que caracteritza als seus nadius. Així que a preparar-nos per a treballar i crear, per a criticar constructivament, i col·laborar braç a braç uns amb uns altres perquè puguem treure endavant la nostra economia, les nostres vides i prosperar en tot el que fem!

8/1/09

Visca els Reis !!!

Doncs un any més....els reis també han pensat en tú! van venir molt carregats i esperant que molt aviat els Reis te´ls puguin donar a tú personalment!





Anem a la Xina...






El passat diumenge vam anar a Port Aventura, amb el padrí Pere, la tieta M.Lourdes i els teus cosins, i uns amics...jo feia anys que no hi estava, hi havia molta gent, massa! ens va passar el dia volant..



Vam anar a la Xina, primer vam fer-nos unes fotos a la muralla Xina, em feia il.lusió....i després vam anar a veure un espectacle: el viaje de Clara, va estar bé, sense matar, però distret!








Et vam comprar un got del pájaro loco......





6/1/09

Bones noticies !!!




En aquestes festes de Nadal els teus tiets Jaume i M.mar ens han anunciat que es casen!!! serà al 12/06/2010, o sigui l´any vinent!!! Ojalá tú estéssis entre nosaltres!!! ho veig quasi imposible, doncs si continuen les asignacions a aquest ritme...